Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2018 09:22 - Хирургически робот BOTCHES хирургия, убива човек на операционната маса, докато лекарите отпуснат лате
Автор: zahariada Категория: Хоби   
Прочетен: 1636 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 18.11.2018 09:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Хирургически робот BOTCHES хирургия, убива човек на операционната маса, докато лекарите отпуснат лате

14.11.2018 / От Етан Хъф

          image  
https://www.newstarget.com/2018-11-14-surgical-robot-botches-surgery-kills-man.html?fbclid=IwAR0Hi0Yd4B_ChrBozYLfHkWBwN-yxFplCLUsEk-1GbZh1s820ZjqUQZWk5s

В името на научния "прогрес" Нюкасълската болница "Фрийман" в Обединеното кралство наскоро се опита да провокира използването на хирургически робот, който е натоварен с ремонта на увредена сърдечна клапа на пациента, само за да може машината напълно да се разболее и в крайна сметка да убие човека на работната маса.

Според докладите този робот за първи път не само физически напада жив медик, докато се опитва да извърши планираната си хирургия, но и имплантира шевове в сърцето на пациента по начин, който лекарите представят по време на фиаското, описано като " не " организирана мода ".

Ситуация, която може да се опише само като пълен хаос, като човешките хирурзи, лекарите и медицинските сестри трябваше да крещят един на друг, за да преодолеят "дребният" звук, идващ от робота, докато се опитват да го контролират, като не е нищо друго освен пълна провал. И в края на краищата учителят и диригентът в пенсионната музика, Стивън Петит, пациент на морско свинче в този медицински експеримент, в крайна сметка загуби живота си.

Оловен хирург признава, че е бил подготвен да оперира хирургическия робот, след като е пропуснал няколко сесии за обучение

По време на изслушване, последвало тази катастрофа, ръководител Сукумаран Наиър призна, че липсва подходящ опит в контрола и използването на хирургическия робот, заявявайки, че той "тича преди да може да ходи". С други думи, това наистина беше случай на медицинска небрежност и малтретиране на стероиди .

Както по-късно разкрива Daily Mail Online в Обединеното кралство , Nair не само пропусна критична тренировъчна сесия в Париж, която щеше да го научи как правилно да използва хирургическия робот, но също така не присъства на други тренировъчни сесии, собствена болница, твърдейки, че е зает с друга операция по онова време. 

Докато експертите по надзора трябваше да са присъствали на тази хирургическа операция, която е трябвало да предотврати появата на този вид кошмар, те също се изчерпваха, когато нещата започнаха да се удрят на вентилатора.

Според Thasee Pillay, помощник-хирургът на Наари, очевидно прокурорите очевидно са "отивали в кафенето" точно в средата на процедурата, което им попречило да поемат юздите, щом стана ясно, че животът на Петит е изложен на риск хирургическият робот ще се разболее. Pillay също така заяви, че няма представа, че тези надзорници планират да не пребивават през цялата операция.

"Нямах представа за сроковете им и че те не са пребивавали за продължителност", цитира той. "Излизането на прокторите беше решаващ момент. Загубата на тази жизненоважна помощ беше сериозен удар в критично време. "

Наблюдателите на прокурорите пиеха латети, докато хирургическият робот пробил аортна преграда на пациента, изпръскал кръв по цялата робот камера

В един момент по време на лошото операция хирургическият робот всъщност пробива вътрешната аортна преграда на Петит, което води до толкова много кръв, която се пръска върху камерата, че лекарите вече не виждат какво прави роботът.

Nair заяви по време на последващото изслушване, че не е могъл ефективно да комуникира с Pillay чрез системата на микрофона на робота, тъй като това се случва, защото звукът е до голяма степен недоловим.

"Не бяхме много далеч, но гласът на г-н Наир идва чрез микрофон и е лек," каза той. - Акустиката не беше много добра.

"Имаше моменти, когато повдигнах гласа си. Единият беше, когато шевовете не бяха поставени по организиран начин и бяха кръстосани.

След като хирургическият робот неправилно инсталира шевовете, те трябваше да бъдат отстранени и заменени от реалните доктори, които все още присъстваха, разширявайки хирургичното време и по-нататък излагайки живота на Петит на риск.

Наиър по-късно призна, че никога не е информирал Петит, че има повишен риск от усложнения или смърт от тази процедура за изпитване, което представлява първият път, когато хирургически робот някога е бил използван, за да се опита да извърши ремонт на митралната клапа.

За повече информация относно медицинските резултати, вижте Medicine.news .

Източници за тази статия включват:

DailyMail.co.uk

NaturalNews.com




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39737749
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031