Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2018 09:45 - послание или религия?
Автор: bven Категория: Технологии   
Прочетен: 1015 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


  Опасностите за новата религия, прокламираща чудесата и живота на Исус, вместо                                                                     Посланието Му   Независимо от нашите грешки питам се често аз, как е бил възможен този непрекъснат напредък и разпространението на Исусовата църква, сякаш зехтинено море, извън границите на Римската империя. Светата условност на Духа Наставник, чада мои, е способна да извлече доброто от лошото. Докато Словото бе отречено от официалната религия, други народи, зажаднели за надежди и любов, го приеха като свое. Всеки, който твърди, че е просветлен, но ненавижда своя брат, все още пребивава в мрака на невежеството. Тук твърдят, че познават и имат Бог, който е Единственият и Всемогъщият, но отричат правото ни да го разберем - дори по-лошо - преследват ни за това, като ни избиват в името на Върховната Му Доброта. Затова ви предупреждавам да внимавате, за да не изпаднете в същия грях.   Истината не е монета, нито съкровище с монети, откъдето всеки взема според Потребностите. Всички се наслаждаваме или познаваме само част от Истината. Именно затова, не претендирайте, братя, за правото да направите от Истината свое, единствено притежание, защото ще пропаднете в същия мрак, в какъвто са изпаднали вашите мъчители. Оставете светия Дух да насочва стъпките ви.

Не допускайте изкушението на прибързаността. Всеки човек има своя миг и своя благоприятен случай. Никой не ще остане без духовната си храна. Въпреки това, отваряйте добре очите си. Тази езическа цивилизация, която разтваря днес ръце, се нуждае от нещо, което ние, след Петдесетница, сме подценили. Вижте и оценете, че срещу нас стои една стара, изморена цивилизация, изтощена от битки. Обърнете внимание, че мъдреците и философите й се оказаха неспособни да запълнят идейния вакуум, празнината от толкова фалшиви религии. Наблюдавайте, чада мои, посланици на Царството и ще забележите, че душите на тези неюдейски народи се разяждат от духовна неудовлетвореност. Те уважават с благоговеене своето минало, гордеят се със изкуство, наука и завоевания. Има само един раздел от живота, който остава непокътнат и се нуждае от просветление: незнанието им за Божието бащинство. Това, а не друго, послание очакват те от вас.

Ако се задължите и се потрудите да ги обърнете в новата вяра чрез принуда, всичко ще е напразно. Тази опасност грози много от избраните Христови църкви в Азия, които залагат единствено на възвестяването на Исусовите чудеса. Не познанието върху земния живот на Учителя е онова, което би изпълнило сърцата им, а Посланието, дало смисъл на живота Му.   Виждам с тъга, как тази религия, която разпространяваме толкова ревностно, започва да воюва с другите религиозни убеждения и затъва в едно безплодно и абсурдно усилие, сякаш Истината би могла да се наложи чрез сила. Обвързани с ритуалите си, ние се излагаме на опасността да заприличаме на тях. Обични ми, чеда мои, не им обещавайте възкресението. То е вродено право на всяко човешко същество. Не се стремете да им доставите нов обществен порядък, нито икономически ред, защото ще се определите като хора на тази или онази земна власт. продължава



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14873932
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава